Koers zetten

True story!

Tijdens mijn carrière in het bedrijfsleven passeerde mij regelmatig de overtuiging dat mijn oplossingen per definitie de beste waren. Het kostte mij moeite om denkwijzen van anderen aan te horen en in overweging te nemen. Nee, de beste oplossingen kwamen toch echt bij mij vandaan! Wie anders dan ik wist het nou gewoon allemaal het beste?

Yeah right! Door mijn dwang naar houvast en controle kwam ik soms gewoon even los van de menselijke maat en belandde dan steevast in gedoe en strijd om het gelijk!!

Nu weet ik dat ik in oude, overgenomen patronen vastliep en in het onvermogen zat om andere opties aan te wenden. Onbedoeld creëerde ik daarmee een afstand tussen mijzelf en anderen; klanten, teamleden en directie. In dit vacuüm liep mijn innerlijk kompas uit het lood en zette het slechts meer dwang naar houvast en controle aan.

Maar meer van hetzelfde leidt nu eenmaal zelden tot een andere koers!

Gelukkig maakte ik kennis met het gedachtegoed van Functional Fluency. Sindsdien ben ik in staat de oude patronen te herkennen en de meeliftende gedachtes en gevoelens haarscherp in beeld te krijgen, te benoemen en te managen. Functional Fluency leerde mij dus om mijn innerlijke kompas opnieuw te ijken door de dwang naar houvast en controle te laten varen.  

Mijn herijkte kompas blijft nu zelfs nog goed functioneren onder zware weersomstandigheden in het contact met anderen. Zodoende kan ik  stuurvast koers houden richting mijn doelen.

Ken jij ook zo jouw eigen voorkeursroutes door het landschap van (persoonlijk) leiderschap, die niet echt lekker voor je werken? Wil jij jouw MENSELIJKE MAAT ontdekken en jouw eigen koersontwikkeling kunnen volgen??

Je kan het allemaal ervaren op 5 maart in de Masterclass over Functional Fluency.

Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je hier snel aan!

Ik hoop je dan te zien!

Arno de Beer

P.S.: Het gedachtegoed van Functional Fluency staat centraal in onze opleiding Leidinggeven met Persoonlijk Kompas. Deze opleiding start in maart 2022. Bij vragen en/of persoonlijk kennismaken kan je mij bereiken arno.debeer@platafoundation.nl