Alsof het nog niet ingewikkeld genoeg is….

Elke organisatie kampt momenteel met enorm complexe uitdagingen. Die herken je vast wel. “Hybride werken,” bijvoorbeeld, levert lastige vraagstukken op. Hoe zorg je dat iedereen gezien en gehoord wordt? Hoe borg je dat iedereen in het overleg voldoende zijn zegje kan doen? Begrijp je goed hoe de groepsdynamiek beïnvloed wordt door deze veranderingen?

Hoe bouw en onderhoud ik relaties in de nieuwe werkelijkheid met Corona?

Zo zijn er legio uitdagingen waar organisaties hulp bij nodig hebben.

Alsof het nog niet ingewikkeld genoeg is… Het werken in organisaties was al ingewikkeld genoeg. Door Corona lijkt het of het werken in de organisatie ingewikkelder is geworden. Hoe ga je daar nu mee om als leidinggevende, teamcoach of consultant?

Quote: “je kunt nooit meer niet weten!”

Wanneer je invloed wilt uitoefenen op de dynamiek in de organisatie begint je werk met het verschaffen van inzicht. Snap je met al je gedachten, gevoelens en overtuigingen hoe de dynamiek in elkaar steekt? Wat helpt en wat niet?

Door inzichten te verwerven over hoe “het” werkt, kun je nooit meer niet weten.

Alleen met “weten” ben je er echter niet. Wat je nodig hebt, is hulpmiddelen om je inzichten in heldere taal over de bühne te brengen en teams te ondersteunen om die inzichten ook te gaan begrijpen. Daarvoor heb je heldere taal nodig!

De taal van Transactionele Analyse (TA) is een taal die uitblinkt in helderheid. Met concepten met diagrammen die in één oogopslag duidelijk zijn en uitleg die kinderen, boeren en wetenschappers begrijpen. Dat is mede de kracht van TA, naast het gegeven dat de concepten van TA direct leiden naar de essentie van de ontwikkelvraagstukken waar de organisatie mee worstelt. In TA is uitgebreid onderzocht hoe organisaties geholpen kunnen worden om effectiever en constructiever te werken.

De groepsdynamiek wordt begrijpelijk en de teamleden gaan zelf (met jouw ondersteuning) aan de slag om die effectiever en constructiever te maken.

Plata heeft de training in huis die jou precies geeft wat je nodig hebt als leidinggevende, teamcoach of consultant. De opleiding Management & Organisatieontwikkeling leert je hoe jij in je rol kunt stappen met een gevulde rugzak met instrumenten. Jijzelf bent als leidinggevende, teamcoach of consultant het belangrijkste instrument om met ontwikkelingsvraagstukken te werken. Want: “als je een groep in stapt, stapt de groep ook in jou!”

Je krijgt inzicht in het ontstaan van je overtuigingen, gedachten en gevoelens en hoe die van invloed zijn of kunnen zijn op je manier van werken.

Natuurlijk leer je ook hoe je de inzichten over jezelf kunt vertalen naar een verbetering in de organisatiedynamiek en de manier waarop de organisatie werkt. Je leert veel over jezelf als persoon, in jouw rol in de organisatie!

Ben je in een rol waarin je invloed wilt hebben op de ontwikkeling van organisatie, dan is deze opleiding een geweldige keus voor je!

Wil je meer weten? Kijk dan op de Opleiding Management & Organisatieontwikkeling

We zien je graag komen! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Dit blog is geschreven door Patrick Odendaal, PTSTA in het werkveld organisaties. PTSTA staat voor Provisional Teaching and Supervising Transactional Analyst en betekent internationale erkenning als trainer en supervisor in Transactionele Analyse. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken in organisaties als consultant, trainer en coach.