Contact en Verlangen

Het staat nog vers in mijn geheugen, het was 17 maart, ik zat in de tuin, met een bak koffie. Het vloog me ineens even aan. Ongeloof, frustratie, boosheid en verdriet wisselde elkaar af. Ontkenning, dit kan niet!

Het heeft me tijd gekost “ De eerste weken van de Corona crisis”  een plekje te geven. En van daaruit een nieuwe beweging en ritme te vinden.

Hoe was dat voor jou?
Ik ben zo benieuwd hoe jij deze afgelopen maanden ervaren hebt?
Wat ben jij tegen gekomen?
Wat heb jij een plekje moeten geven?

Bij mij kwam 1 vraag steeds weer naar boven, “Hoe houden wij contact met elkaar”. Juist nu, dit fysiek niet mogelijk is.

Hoe anders we ook gewend zijn bij Plata, het was echt zoeken naar nieuwe vormen van contact maken, ook onderling. Hoe blijf je in contact met elkaar als de situatie het niet toelaat. Er ontstond een beweging van Offline naar Online. Dat was voor iedereen even wennen en het leverde ook wel weer hele grappige momenten op. Een kind die ineens binnen komt lopen, de telefoon die af gaat of een pakketbezorger van bol.com aan deur.

Ineens bleek er een heleboel mogelijk te zijn en ging er een ontzettende positieve energie van uit. Het is zeker de moeite waard om de goede dingen, van deze leerervaring, te behouden voor de toekomst.

We hebben veel positieve reacties ontvangen van klanten, relaties en cursisten.  Ook heb ik zelf  mooie en waardevolle online-sessies gehad. Het hoogte punt was voor mij de afronding van de Practitionergroep 44.

Maar als ik eerlijk ben, na al die weken en sessies online, raakt de pap ook wel een beetje op inmiddels. Online werken kost toch meer energie dan verwacht.

Aan de andere kant confronteerde het mij ook met een gemis. Ik miste de mensen hier op Plata, de levendigheid, de energie en het contact. Dat besef kwam soms best even binnen!

Iemand zien huilen, aan de andere kant van het scherm, roept de reactie op van willen troosten en vastpakken”.

Ergens is dat ook wel logisch denk ik. Aanraken is zo van levensbelang. Hoewel dit voor iedereen verschillend kan zijn. Het is wel een eerste levensbehoefte en een primaire manier van communiceren. Het versterkt het gevoel van verbinding en contact. Een manier om elkaar te zien, horen en erkennen! Zonder contact of aanraken kan niemand! Zelfs iemand op een onbewoond eiland gaat praten tegen kokosnoten bij gebrek aan menselijk contact.

Hoe heb jij contact gemaakt en onderhouden met jezelf en de ander?

Herken je iets van het gemis of gebrek aan fysieke nabijheid?

Nu we langzaam weer een beetje de goede kant op kruipen, hoor en zie ik steeds meer mensen die verlangen naar een knuffel en elkaars fysieke nabijheid. Gemis maakt plaats voor Verlangen.

Straks als we elkaar weer tegenkomen op ons werk, kantoor, school, de kerk of waar dan maar ook, zal het opnieuw even wennen zijn. Volg je natuurlijke beweging!

En wij zijn blij dat we jullie weer kunnen ontvangen op Plata.
Wees welkom, met je verhaal, je vragen, voor een bak koffie of zomaar.

De deur staat open!

In september en november starten weer twee nieuwe practitioners Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie? Wil je meer weten? Bekijk de pagina Practitioner NLP | TA | Systemisch Werk. Wil je persoonlijk contact met mij? Mail naar dennis.vrooland@platafoundation.nl of bel naar het secretariaat 071 52 34 844