NLP + TA Basistraining | Meer regie op je leven

> Effectieve communicatie en onbewuste structuren
NLP + TA Basistraining | Meer regie op je leven

Beter communiceren? Makkelijker contact maken?

Soms ziet het leven er goed uit en kun je tegelijk gemis ervaren. Of zie je beren op de weg die je er van weerhouden om dingen te doen. In deze 3-daagse NLP + TA basistraining maak je kennis met de mogelijkheden die de combinatie van NLP en Transactionele Analyse (TA) als communicatietechniek biedt. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en je ontdekt wat je valkuilen zijn. Met de meest effectieve werkmodellen uit de NLP en TA krijg je handvatten om snel veranderingen in gang te zetten.

NLP communicatiemodelNLP + TA: de structuur achter je gedrag

 • Wat maakt dat voor sommige mensen de weg naar succes zo open ligt en andere het gevoel hebben dat het leven vol obstakels is?
 • Hoe komt het dat contact maken voor sommige mensen van nature lijkt te gaan en anderen daar zoveel onvermogen in kunnen ervaren?
 • Hoe kan je efficiënt met een ander communiceren als je niet weet hoe je zelf communiceert?

NLP + TA: ben je je bewust van je onbewuste structuren?

Leg jij jezelf niet neer om alles maar te laten zoals het is en wil je staan voor een nieuwe richting in je leven? Wil jij de eerste stap zetten om je dromen, wensen en verwachtingen concreet te maken en in de wereld te kunnen zetten? In de 3-daagse Meer regie met NLP + TA werk je met de onbewuste structuren, die de basis vormen van je gedrag, juist om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen. En alles waar je je bewust van wordt, ben je in staat om te veranderen!

Wat levert het je op?

Durf jij de uitdaging aan om de eerste stap te zetten om je leven vorm te geven en belemmeringen op te lossen? In deze Meer regie met NLP + TA basistraining leer je om de meest effectieve modellen uit de NLP en de Transactionele Analyse (TA) daarvoor in te zetten.

 • Je wordt effectiever in je communicatie
 • Contact maken gaat je makkelijker af
 • Je gaat afrekenen met oude patronen van irritatie, spanning en onzekerheid
 • Je leert grenzen stellen en weerbaar zijn
 • Je gaat je eigen sabotages herkennen
 • Je wordt succesvoller in de dingen die je werkelijk wilt
 • De omgang met vrienden, cliënten, studiegenoten, je relatie, collega’s of medewerkers wordt makkelijker
 • Je dagelijks leven wordt leuker

Meer weten over Neuro Linguïstisch Programmeren + Transactionele Analyse TA? Bekijk de verschillende werkmodellen van waaruit wordt gewerkt.

De Training

Compacte basistraining NLP TA – effectief communiceren en bewustwording van onbewuste structuren

De Intensieve 3-daagse Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA is een compacte, praktische training voor iedereen die wil werken aan balans in zijn of haar (werkende) leven en inzicht wil krijgen in de eigen communicatie en in de communicatie met anderen.

Trainingsmethoden NLP + TA

Er wordt in de training gewerkt met de methodieken Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Transactionele Analyse (TA).

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Door toepassing van verschillende technieken uit de NLP en Transactionele Analyse (TA) krijg je inzicht in je eigen communicatie en ben je beter in staat jouw doelen te bereiken. De bewustwordingsmethode van de NLP maakt structuren achter het gedrag van mensen helder. Het geeft daarnaast handvatten en technieken om het eigen gedrag en dat van anderen te sturen.

Transactionele Analyse (TA)

De persoonlijkheidstheorie van de TA (Transactionele Analyse) geeft een inzichtelijk referentiekader om patronen in de persoonlijke ontwikkeling van mensen en de interactie tussen mensen te observeren en te analyseren. De technieken en modellen van de Transactionele Analyse zijn bij uitstek geschikt voor de praktische toepassing bij het omgaan met anderen.

Voor wie

Effectief communiceren en succesvol doelen realiseren

De 3-daagse training Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA is bedoeld voor iedereen die wil werken aan persoonlijke bewustwording en effectiever willen zijn in zijn of haar communicatie en met meer succes doelen wil bereiken in de werkomgeving of in de privésfeer.

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden
Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden voor deelname aan de Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA.

Opleidingsduur en studiebelasting
De 3-daagse Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA wordt soms gegeven in een blok van 2 dagen gevolgd door een 3e dag een week later en soms in een blok van 3 aaneengesloten dagen. In totaal zijn dit 18 contacturen. Er wordt op alle dagen gewerkt van 10.00 tot 17.00 uur. Alle te behandelen onderwerpen zijn opgenomen in de reader die bij aanvang van de training wordt uitgereikt.

Certificering
Indien 100% van de trainingsdagen is bijgewoond, actief is geparticipeerd gedurende de opleiding en de toesting positief heeft afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat van Plata Opleidingen.

Ervaringen

 • Plata Opleidingen ervaring cursist Mary Wenteler
  Mary Wenteler

  Ik heb de training als zeer positief ervaren. Mede dankzij de leuke groep, de inhoud van de training, als ook voor de wijze waarop de training werd gegeven. Nadenken over eigen waardes is nog niet zo eenvoudig, want welke waarde is voor mij belangrijk?

 • Busra Kazmiroglu

 • Plata Opleidingen ervaring cursist Peter Donker
  Peter Donker

  Wat heeft deze NLP- en TA-training mij gebracht? In de basistraining NLP | TA worden veel verschillende theorieën besproken en geoefend. Dit zijn leuke en leerzame oefeningen. Maar ik wilde meer, meer over mijzelf ontdekken. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Hoe maak ik keuzes? Wat zijn mijn drivers?

 • Judith

  Ontzettend bijzonder om te ervaren wat zo´n Basistraining NLP | TA met je doet. Ik moet het me nog meer eigen maken, maar ik ben de goede weg ingeslagen. Super bedankt voor je inbreng en enthousiasme!

 • Plata Opleidingen ervaring cursist Mary Wenteler
  Mary Wenteler

  Al geruime tijd ben ik geïnteresseerd in NLP. Tijdens mijn opleiding Counselen en Coachen heb ik hier iets van meegekregen, dat ‘smaakte’ naar meer. Was het toeval of moest het zo zijn: ik kwam in aanraking met Plata Opleidingen waar diverse NLP-opleidingen worden gegeven. Zo ook een (betaalbare) 3-daagse basisopleiding. Ik was meteen enthousiast, omdat ik door deze basisopleiding te volgen voor mezelf kan bepalen of het daadwerkelijk iets voor mij is, zodat ik er eventueel een vervolg aan kan geven.

  Een groep van 12, voor mij totaal vreemde, personen, ontmoette ik tijdens deze NLP | TA basisopleiding. Na de kennismakingsoefening had ik een goed gevoel over deze mensen, ze waren open, gemotiveerd en zeer enthousiast. Veel boeiende informatie over diverse onderwerpen, vooral gericht op de wijze van communiceren. Hoe communiceer ik, hoe kom ik over op de ander en evenzo belangrijk hoe de ander op mij overkomt, door zijn/haar wijze van communiceren. Dit hebben we met elkaar geoefend. Door situaties in te brengen en hierop de besproken communicatievorm toe te passen, heb ik ervaren en kunnen voelen wat dat met mij persoonlijk doet. Door deze oefeningen besef ik dat de wijze van communiceren erg belangrijk is voor de relatie tussen personen.
  Daarnaast doen we oefeningen, met als doel ons bewust te worden van ons gedrag (bewustwordingstechnieken) en ervaar ik wat mijn gedrag persoonlijk voor mijn omgeving kan betekenen. Door mij dit te realiseren, ben ik me ervan bewust dat er momenten zijn dat ik mijn gedrag wil veranderen.

  Deze NLP | TA basisopleiding is heel goed te volgen. De drie dagen waren rijk gevuld aan informatie en oefeningen met regelmatig een pauzemoment. Zo ook de lunchpauze, die ik met een aantal cursisten gezellig in de binnenstad heb gebruikt. Ik heb een eerste beeld gekregen van NLP en communicatie, maar ook van mijn bewustwordingsproces in bepaalde situaties.

  Na de basisopleiding wil ik de – overigens zeer duidelijke – reader nog eens doorlezen en al het geleerde tot mezelf nemen. Dan neem ik een besluit of ik de verdiepende opleiding NLP | TA | Persoonlijke effectiviteit en waarden zal gaan volgen.

Stroomschema trainingen en opleidingen

In het overzicht hieronder zie je waar de NLP + TA Basistraining | Meer regie op je leven past binnen het raamwerk van andere Plata trainingen en opleidingen.

Stroomschema opleidingen Plata NLP