Plata Opleidingen ervaring cursist Mary Wenteler

Mary Wenteler

Al geruime tijd ben ik geïnteresseerd in NLP. Tijdens mijn opleiding Counselen en Coachen heb ik hier iets van meegekregen, dat ‘smaakte’ naar meer. Was het toeval of moest het zo zijn: ik kwam in aanraking met Plata Opleidingen waar diverse NLP-opleidingen worden gegeven. Zo ook een (betaalbare) 3-daagse basisopleiding. Ik was meteen enthousiast, omdat ik door deze basisopleiding te volgen voor mezelf kan bepalen of het daadwerkelijk iets voor mij is, zodat ik er eventueel een vervolg aan kan geven.

Een groep van 12, voor mij totaal vreemde, personen, ontmoette ik tijdens deze NLP | TA basisopleiding. Na de kennismakingsoefening had ik een goed gevoel over deze mensen, ze waren open, gemotiveerd en zeer enthousiast. Veel boeiende informatie over diverse onderwerpen, vooral gericht op de wijze van communiceren. Hoe communiceer ik, hoe kom ik over op de ander en evenzo belangrijk hoe de ander op mij overkomt, door zijn/haar wijze van communiceren. Dit hebben we met elkaar geoefend. Door situaties in te brengen en hierop de besproken communicatievorm toe te passen, heb ik ervaren en kunnen voelen wat dat met mij persoonlijk doet. Door deze oefeningen besef ik dat de wijze van communiceren erg belangrijk is voor de relatie tussen personen.
Daarnaast doen we oefeningen, met als doel ons bewust te worden van ons gedrag (bewustwordingstechnieken) en ervaar ik wat mijn gedrag persoonlijk voor mijn omgeving kan betekenen. Door mij dit te realiseren, ben ik me ervan bewust dat er momenten zijn dat ik mijn gedrag wil veranderen.

Deze NLP | TA basisopleiding is heel goed te volgen. De drie dagen waren rijk gevuld aan informatie en oefeningen met regelmatig een pauzemoment. Zo ook de lunchpauze, die ik met een aantal cursisten gezellig in de binnenstad heb gebruikt. Ik heb een eerste beeld gekregen van NLP en communicatie, maar ook van mijn bewustwordingsproces in bepaalde situaties.

Na de basisopleiding wil ik de – overigens zeer duidelijke – reader nog eens doorlezen en al het geleerde tot mezelf nemen. Dan neem ik een besluit of ik de verdiepende opleiding NLP | TA | Persoonlijke effectiviteit en waarden zal gaan volgen.