Anthony Robbins (NLP)

Al meer dan een kwart eeuw staat Anthony Robbins bekend als de nummer één succescoach van de Verenigde Staten en is hij de adviseur van diverse wereldleiders onder wie voormalige Amerikaanse President Bill Clinton, voormalig Sovjetleider Michail Gorbatsjov en is hij tevens een prestatiecoach van topsporters als achtvoudig Grand Slam tenniskampioen Andre Agassi, Australië’s beste golfer Greg Norman en onze eigen drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlyde en nog vele anderen.

Zijn Anthony Robbins Foundation biedt hulp aan de daklozen, ouderen en jongeren in de binnensteden en verstrekt jaarlijks op Thanksgiving Day voedsel aan meer dan twee miljoen mensen in negen landen door middel van zijn internationale “Basket Brigade”.

Hij voegde in de jaren ’80 een nieuwe stroming toe aan NLP, waarin hij iedere vorm van bescheidenheid over NLP afschudde. Hij introduceerde een vereenvoudigde versie van NLP, simplistisch en dogmatisch, gericht op succes. Dit maakte NLP toegankelijk voor een veel grotere groep mensen.

Terug naar overzicht