De Onderweg | Weg van veranderen

ISBN:

Willem geeft in deze bundel weer hoe hij met veranderen omgaat. De vraag die hij in deze bundel aan de orde stelt is, of we ook in de gaten hebben welke veranderingen we doormaken. Het belangrijkste van iedere verandering speelt zich af op dieper niveau. Dit noemt Willem ‘de Onderweg’. Je van die weg bewust te zijn, draagt sterk bij aan het leren omgaan met veranderingen.
Soms denken we dat we iets veranderen maar herhalen we wat we altijd al deden. Dan noemen we ons gedrag anders of volgen we een hype, maar doen we nog steeds hetzelfde.

Er wordt wel gezegd, dat mensen niet zo van veranderen houden. Dat we daarom weerstand vertonen tegen veranderen. Daarover zegt Willem:
“Ik zie veranderen als een beweging die ons door het leven loodst. En in die beweging kom je ook weerstand tegen, ja. Ik vraag me dan af, waartegen die weerstand zich eigenlijk keert. Misschien niet zo zeer tegen het veranderen of het toekomstbeeld dat ons voor ogen staat, maar eerder tegen het afscheid dat genomen moet gaan worden van het oude bekende.

Een onderstroom die aan ons trekt, zonder dat we dit altijd even bewust ervaren.”

Willem schreef eerder het boek ‘Spiegelingen, een boek over opvoeden op basis van een systemische benadering van de relatie ouder – kind’.
En hij schreef de bundel ‘Vandaar!, vergezichten en gedichten’.

De bundel De Onderweg | Weg van veranderen kost €12,50 per stuk.

Hieronder zie je een aantal pagina’s met gedichten en foto’s uit de bundel.