Opstellingendag

> Opstellingen ervaren in de praktijk
Opstellingendag

Plata organiseert extra Opstellingendagen

Er zijn veel mensen die tijdens een Opstellingendag willen kennismaken met de methode van het Systemisch Werk. Anderen nemen deel vanuit een behoefte van bezinning of introspectie. En of je nu voor het eerst komt of al vaker een opstelling hebben meegemaakt, het is iedere keer weer een bijzondere en verrijkende ervaring.

Deze extra middag/avond is op dinsdag 28 mei van 14:30 – 21:00 uur. Aan het eind van de middag wordt voor een broodmaaltijd gezorgd.

Kennismaken met opstellingenwerk?

Ben je benieuwd hoe dat nu werkt, dat Systemische opstellingenwerk, zoals dat ook wel wordt genoemd en wat het jou zou kunnen brengen? Of komt één van de volgende vragen je bekend voor:

 • Heb je last van steeds maar weer herhalende patronen, die je niet gelukkig maken?
 • Loop je met enige regelmaat in oude valkuilen?
 • Of merk je dat het contact tussen jou en die ander altijd zo stroef verloopt?
 • Is er iets dat tussen jou en de ander instaat, maar weet je niet wat het is?
 • Of wil je juist beter in contact zijn met jezelf, vanuit je eigen plek, met die ander?

Deze dag zal begeleid worden door Willem de Bondt zelf. Het is zijn verlangen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het Systemisch Werken.

Je bent van harte welkom om als representant/toeschouwer deel te nemen aan deze opstellingendag (vraag inbrengen is niet meer mogelijk).

Over Systemisch Werk

Ieder mens maakt deel uit van systemen, zoals je familie of de organisatie waar je werkt. Binnen zo’n familie- of een organisatiesysteem leef of werk je in verbondenheid met elkaar. Die verbondenheid kan bewust, maar ook onbewust worden ervaren. Je kunt je hierin vrij en verbonden voelen maar ook gevangen en verstrikt, waardoor je (onbewuste) belemmeringen ervaart.

Met de methodiek van het Systemisch Werk kunnen die verbindingen en verstrikkingen snel in beeld worden gebracht en kunnen belemmeringen worden opgeheven.

De relatie tussen mensen wordt beïnvloed door een aantal zogenaamde Systemische wetmatigheden. Een soort natuurwetten, die binnen elke relatie en in elk systeem aanwezig zijn. Deze wetten spelen veelal op onbewust niveau.

Er zijn een 3 Systemische wetmatigheden:

 1. Binding – Iedereen binnen het systeem heeft evenveel recht op een plek en hoort erbij
 2. Ordening – Iedereen op de juiste plek in het systeem (op basis van oud/jong)
 3. Balans – Er dient een evenwicht te zijn tussen geven en nemen

Wanneer aan één van deze wetmatigheden niet wordt voldaan kan een systeem niet optimaal functioneren. Het wordt steeds duidelijker dat veel organisatorische en persoonlijke problemen een systemische oorzaak hebben.

Systemisch Werk is niet alleen toepasbaar voor ons persoonlijke leven. Het kan voor allerlei systemen benut worden zoals voor de familie-, partner- en vriendenrelatie, voor samenwerkingsrelaties en elke andere relatie/systeem waarin we in ons leven en werken mee te maken hebben.

Systemisch kijken en werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek binnen elk van die systemen en relaties. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw in bepaald gedrag vervalt dat je belemmert in je groei en ontwikkeling.

Systemisch kijken en werken kan leiden tot meer acceptatie en biedt ook een toegangspoort tot oplossingen. In opstellingen kunnen patronen zichtbaar worden, die inzicht geven, waardoor je nieuwe opties en mogelijkheden ontdekt en betere keuzes kunt leren maken.

 

Wanneer?

 • Van 14:30 uur tot 21:00 uur (inclusief broodmaaltijd)
 • Inloop vanaf 14:00 uur
 • De kosten zijn voor iedereen gelijk: € 95,00
 • Deelname als toeschouwer/representant (vraag inbrengen is niet meer mogelijk)

We zien je graag! Heb je een vraag mail (willem.debondt@platafoundation.nl) of bel (071 5234844) ons dan!