Opstellingenavonden Systemisch Werk

> De kracht van opstellingenwerk ervaren
Opstellingenavonden Systemisch Werk

Inspirerende opstellingenavonden voor persoonlijke ontwikkelingsvragen, voor bezinning en voor het opdoen van ervaring met opstellingenwerk.

In de afgelopen jaren is veel belangstelling gebleken voor de opstellingenavonden Systemisch Werken. Niet alleen van mensen die een vraag wilden inbrengen om met behulp van een opstelling te onderzoeken. Maar zeker ook van stand-ins en andere belangstellenden die de avonden benutten voor kennismaking met Systemisch Werken, voor bezinning of voor persoonlijke ontwikkeling. Al met al leverde dit steeds rijke en inspirerende avonden op.

Optellingenavond - PlataPlanning Opstellingenavonden

Plata wil aan deze voor velen succesvolle avonden graag ook in het komende leerjaar een passend vervolg geven. De opzet van de avonden is, dat er per avond maximaal 2 opstellingen worden neergezet, gecombineerd met een actieve participatie van alle aanwezigen. De avonden zijn gepland op dins- en woensdagen, van 18.00 uur tot 21.00 uur of van 19:00 uur tot 21:30 uur. Een reeks omvat 5 avonden (graag keuze aangeven bij de toelichting op het inschrijfformulier).

Kostenbijdrage opstellingenavonden

Het tarief voor het neer laten zetten van een opstelling is net als afgelopen jaar €95,00. Van iedereen die als representant / toeschouwer aanwezig is vragen we een relatief bescheiden financiële bijdrage. Voor 5 avonden is dat €175,00. Dat is €35,00 per avond. De mogelijkheid blijft ook bestaan om per avond in te schrijven. Het tarief daarvoor bedraagt €40,00.

Opstellingenavonden zijn een inspiratie voor alle aanwezigen!

Het inbrengen van een eigen situatie in een constellatie werkt voor veel mensen zeer heilzaam en zorgt er vaak voor dat oude, onopgeloste dingen een plek krijgen en er weer ruimte ontstaat voor het nieuwe. De avonden blijken ook steevast leermogelijkheden aan te reiken voor stand-ins of toeschouwers van opstellingen. Zo ontstaan geregeld openingen voor inspiratie en bezinning voor ieder persoonlijk.

De workshop

Hoe kan ik deelnemen aan opstellingenavonden?

Je kunt op twee manieren deelnemen aan de opstellingenavonden (voor familie- en organisatieopstellingen)

 • Je kunt je als representant aan een constellatie deelnemen. Je bent dan soms toeschouwer en soms zal je gevraagd worden om een plek in te nemen in een opstelling van een andere deelnemer.
 • Je kunt een persoonlijk thema inbrengen, uit laten werken en in een opstelling laten neerzetten.

Tijdens avonden wordt aandacht besteed aan een veilig leerkader voor ieder, zowel bij aanvang als bij afronding.

Trainingsmethoden opstellingenavonden

Er wordt in de training gewerkt met de methodiek Systemisch Werk.

Systemisch Werk

Systemisch Werk is een bewustwordingswerkwijze ontwikkeld door Bert Hellinger. Systemisch Werk analyseert de posities die mensen in een systeem innemen en maakt veranderingen daarbinnen mogelijk. De regels en wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Het wordt steeds duidelijker dat veel organisatorische en persoonlijke problemen een systemische oorzaak hebben. Ieder mens in een systeem heeft een plek. En soms lijkt de ingenomen plek niet de juiste te zijn.

Voor wie

Ervaring opdoen tijdens opstellingenavonden

De opstellingenavonden zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met Familie- of Organisatieopstellingen. En wie wil kennismaken met Systemisch Werk is ook van harte welkom. Er vindt op de avonden geen theoretische uitleg plaats van het opstellingenwerk. Maar er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deelname aan opstellingen-avonden.

De opstellingen-avonden worden begeleid door een gecertificeerde trainer/begeleider Systemisch Werk.

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden opstellingenavonden

Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden voor deelname aan opstellingenavonden.

Voor actieve participatie is ervaring met het opstellingenwerk wenselijk, maar niet noodzakelijk.

Opleidingsduur en studiebelasting

Op de opstellingen-avonden wordt gewerkt van 18:00 tot 21:00 uur. In totaal zijn dit 3 contacturen. Omdat de opstellingen-avonden volledig gericht zijn op de thematiek van de deelnemers die een casus hebben ingebracht wordt er geen reader of cursusmateriaal uitgereikt.

Ervaringen

 • Plata Opleidingen ervaring cursist Karin Koekkoek
  Karin Koekkoek

  Bedankt weer voor gisteravond! Er kwam, voordat ik ging slapen, ineens weer eens een gedicht opborrelen. Deze wilde ik even SAMEN met je delen. Het woord onder mijn stoel was rond een uurtje of 6 gisteravond ‘SAMEN’ en rond een uurtje of 9 ‘SAMEN delen’. Tot de volgende keer!

 • Fanny Riebeek

  Ik heb in januari de trainersopleiding afgerond bij Plata. Deze opleiding heeft mij een duidelijke onderlegger gebracht voor de opzet van alle trainingen, maar ook bij voorlichtingen, die ik verzorg in mijn dagelijks werk.

 • Bernd Mekking

  Dank voor de opstelling. Het is alsof ik meer energie heb. Gisteravond ben ik nog naar een verjaardag geweest en vanavond nog gesport; dat is wel eens anders geweest! Het voelt ook alsof ik vrijer ben, in ieder geval voelt er iets minder zwaar.