EnergyBoost@Work

> Een (re)boost voor jouw werkende leven
EnergyBoost@Work

Heb jij een prima baan, maar merk je dat je toch de minuten aftelt tot het eind van de vergadering? Voel je je soms wel eens niet gezien of gehoord door je leidinggevende? Word jij vóór de wekker wakker of snooze je het liefst nog even door?

Het kan gebeuren dat je tijdelijk wat minder energie hebt en of zin in je werk. Maar wat nou als je merkt dat je jezelf al lange tijd niet echt meer kunt motiveren voor je werk. Of dat je het gevoel hebt dat je de samenwerking met collega X je veel energie kost. Dan is het goed om te bekijken wat er speelt, en wat er nodig is om hier verandering in teweeg te brengen.

Jij kunt je eigen werkplezier sturen!

Werk speelt een grote rol in het leven. Je spendeert doorgaans meer tijd op je werk dat met je vrienden en familie. Het is dus van belang om te zorgen dat je voldoende voldoening en plezier uit je werk haalt. Wat fijn is om te weten, is dat je daarin zelf veel invloed hebt, en dat je:

 • Meer energie & plezier kunt ervaren in je werk
 • Prettiger kunt samenwerken met collega’s
 • Minder gedoe en miscommunicatie kunt ervaren
 • Beter kunt communiceren
 • Een beter humeur kunt hebben

Welke stap ga jij maken?

Vanuit mijn 20+ jaar werkervaring in binnen- en buitenland, zowel in profit als non-profit omgevingen, heb ik het trainingsprogramma EnergyBoost@Work ontwikkeld.
Het is een praktisch traject waarin je handvatten en inzichten zult krijgen op jouw rol en invloed op je werk.

Je krijgt inzicht in jouw gedrag en de wijze waarop jij communiceert, en je ontdekt hoe je je effectiever staande houdt in je (werkende) leven.

Jouw vertrekpunt

Hoe gaat het nu met je, met je energie & plezier op werk? Heb je regelmatig onenigheid of gedoe in de samenwerking met collega’s of je leidinggevende? Kun je je nog wel motiveren voor de baan waar je voor bent aangenomen? Voel je je minder energiek en heb je niet zoveel inspiratie voor je werk? Er zijn allerlei factoren die van invloed zijn op hoe je momenteel in je werk zit.

In het programma EnergyBoost@Work krijg je inzicht op de factoren die van invloed zijn op je huidige situatie en maken we je bewust van de mogelijkheden om daarin verandering te brengen.

EnergyBoost@Work

Deze training richt zich op je huidige rol, en heeft als doel om meer inzicht te krijgen in jouw manier van communiceren en het effect daarvan op de ander. Heel cliché wellicht, maar zoals je misschien al wel weet: je kunt de ander niet veranderen, alleen jezelf. Deze training geeft je veel handvatten die je direct kunt toepassen,
en waardoor je ook echt verandering zult ervaren.

 • Zou je je wat energieker willen voelen?
 • Of wil je minder gedoe op werk?
 • Wil je graag makkelijker contact met je collega’s?
 • En zou je wel wat meer plezier willen ervaren?

Kortom, wat heb jij nodig om meer energie en plezier te ervaren op je werk?
In deze 4-daagse training ga je ervaren dat je ook in je (serieuze) werk plezier kunt maken. Dat je op een prettigere manier kunt samenwerken met je collega’s. Dat je je beter kunt uitspreken naar je leidinggevende. En het fijne is: je krijgt tools die je direct kunt toepassen en waar je mee kunt blijven experimenteren.

Zo werk je in de training

In de training werk je met de technieken uit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en de Transactionele Analyse (TA). De training is praktisch en er wordt veel geoefend, in een veilige omgeving met een prettige groep gelijkgestemden.
Wat je leert kun je dezelfde dag nog toepassen.

Is de training EnergyBoost@Work iets voor jou?

 • Ja als je meer plezier wilt ervaren in je werkende leven
 • Ja als je fijner contact wilt met je collega’s
 • Ja als je je energieker wilt voelen
 • Ja als je inzicht wilt krijgen in waar jij blij van wordt
 • Ja als je inzicht wilt krijgen in jouw gedrag en het effect ervan op de ander
 • Ja als je wilt ervaren hoeveel invloed jij eigenlijk hebt
 • Ja als je, in een veilige omgeving, ook eens buiten je comfortzone wilt komen
 • Ja als je, samen met een fijne groep mensen, nieuwe dingen wilt leren
 • Ja als je toe bent aan een verfrissende nieuwe kijk op je leven
 • Ja als het tijd is om regie te nemen over jouw leven
 • Ja als je meer openheid én authenticiteit wilt ervaren
 • Ja als je met ons dit avontuur aan wilt gaan

Programma training EnergyBoost@Work

TRAININGSDAG 1 | EnergyBoost@Work
Kennismaken – contact met jezelf en de ander
Thema’s en onderwerpen:
Op de eerste dag maken we een begin met inzicht in effectieve communicatie, aan de hand van de basisuitgangspunten van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Wanneer je bewustzijn hebt op hoe je de wereld ziet en ervaart, dan kun je daarin ook dingen veranderen. Ook leer je hoe je een positieve mindset creëert, die je kunt inzetten wanneer je wilt. Positieve mindset + keuzevrijheid = meer plezier & energie!

TRAININGSDAG 2 | EnergyBoost@Work
Ontdekken wie ik ben en hoe ik doe
Thema’s en onderwerpen:
Met de positieve mindset én keuzevrijheid van dag 1 ‘in the pocket’, ga je op de tweede dag kennismaken met de (uitgangspunten van de) Transactionele Analyse (TA). Aan de hand hiervan krijg je inzicht in de complexiteit van jezelf en die van de mensen in je nabije omgeving. De inzichten die je krijgt geven je de mogelijkheid om anders te kiezen. Wederom keuzevrijheid! Wederom meer plezier & energie!

TRAININGSDAG 3 | EnergyBoost@Work
Autonomie en authenticiteit
Thema’s en onderwerpen:
Je hebt al veel geleerd over jezelf en de ander, en over keuzevrijheid. Op dag 3 gaan we bekijken hoe je je tijd verdeelt, en of dat werkelijk past bij wat jij belangrijk vindt én, bij wat jou energie geeft! Ook komt de zogenaamde dramadriehoek aan bod, waarmee je inzicht krijgt in de do’s en dont’s in het contact met de ander. En natuurlijk leer je manieren om het anders te doen. Waarmee je op een prettigere manier kunt samenzijn en samenwerken met de ander.

TRAININGSDAG 4 | EnergyBoost@Work
Veranderingen ervaren en toepassen
Thema’s en onderwerpen:
De laatste dag van deze training. We gaan aan de slag met feedback (geven en ontvangen); altijd handig op werk. En er komen nog meer praktische onderwerpen en thema’s aan bod die ervoor zorgen dat je meer energie & plezier ervaart op je werk (en elders). Zodat jij na deze 4 dagen écht een EnergyBoost ervaart die je meeneemt voor de rest van je leven!

Praktisch

Opleidingsduur en studiebelasting
Het totale aantal bijeenkomsten is 4 dagen. Op de trainingsdagen wordt er gewerkt van 10.00 tot 17.00 uur. De totale studiebelasting inclusief voorbereidingsuren is 41 uur. Alle te behandelen onderwerpen zijn opgenomen in het onlinemateriaal via onze digitale leeromgeving.