EnergyBoost@Work

> Een (re)boost voor jouw werkende leven

Waarom is de training gratis met jouw STAP-budget? Wat is STAP? >>

Heb jij een prima baan, maar merk je dat je toch de minuten aftelt tot het eind van de vergadering? Voel je je soms wel eens niet gezien of gehoord door je leidinggevende? Word jij vóór de wekker wakker of snooze je het liefst nog even door?

Het kan gebeuren dat je tijdelijk wat minder energie hebt en of zin in je werk. Maar wat nou als je merkt dat je jezelf al lange tijd niet echt meer kunt motiveren voor je werk. Of dat je het gevoel hebt dat je de samenwerking met collega X je veel energie kost. Dan is het goed om te bekijken wat er speelt, en wat er nodig is om hier verandering in teweeg te brengen.

Jij kunt je eigen werkplezier sturen!

Werk speelt een grote rol in het leven. Je spendeert doorgaans meer tijd op je werk dat met je vrienden en familie. Het is dus van belang om te zorgen dat je voldoende voldoening en plezier uit je werk haalt. Wat fijn is om te weten, is dat je daarin zelf veel invloed hebt, en dat je:

 • Meer energie & plezier kunt ervaren in je werk
 • Prettiger kunt samenwerken met collega’s
 • Minder gedoe en miscommunicatie kunt ervaren
 • Beter kunt communiceren
 • Een beter humeur kunt hebben

Welke stap ga jij maken?

Vanuit mijn 20+ jaar werkervaring in binnen- en buitenland, zowel in profit als non-profit omgevingen, heb ik het trainingsprogramma EnergyBoost@Work ontwikkeld.
Het is een praktisch traject waarin je handvatten en inzichten zult krijgen op jouw rol en invloed op je werk.

Je krijgt inzicht in jouw gedrag en de wijze waarop jij communiceert, en je ontdekt hoe je je effectiever staande houdt in je (werkende) leven.

Jouw vertrekpunt

Hoe gaat het nu met je, met je energie & plezier op werk? Heb je regelmatig onenigheid of gedoe in de samenwerking met collega’s of je leidinggevende? Kun je je nog wel motiveren voor de baan waar je voor bent aangenomen? Voel je je minder energiek en heb je niet zoveel inspiratie voor je werk? Er zijn allerlei factoren die van invloed zijn op hoe je momenteel in je werk zit.

In het programma EnergyBoost@Work krijg je inzicht op de factoren die van invloed zijn op je huidige situatie en maken we je bewust van de mogelijkheden om daarin verandering te brengen.

EnergyBoost@Work

Deze training richt zich op je huidige rol, en heeft als doel om meer inzicht te krijgen in jouw manier van communiceren en het effect daarvan op de ander. Heel cliché wellicht, maar zoals je misschien al wel weet: je kunt de ander niet veranderen, alleen jezelf. Deze training geeft je veel handvatten die je direct kunt toepassen,
en waardoor je ook echt verandering zult ervaren.

 • Zou je je wat energieker willen voelen?
 • Of wil je minder gedoe op werk?
 • Wil je graag makkelijker contact met je collega’s?
 • En zou je wel wat meer plezier willen ervaren?

Kortom, wat heb jij nodig om meer energie en plezier te ervaren op je werk?
In deze 4-daagse training ga je ervaren dat je ook in je (serieuze) werk plezier kunt maken. Dat je op een prettigere manier kunt samenwerken met je collega’s. Dat je je beter kunt uitspreken naar je leidinggevende. En het fijne is: je krijgt tools die je direct kunt toepassen en waar je mee kunt blijven experimenteren.

Zo werk je in de training

In de training werk je met de technieken uit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en de Transactionele Analyse (TA). De training is praktisch en er wordt veel geoefend, in een veilige omgeving met een prettige groep gelijkgestemden.
Wat je leert kun je dezelfde dag nog toepassen.

Is de training EnergyBoost@Work iets voor jou?

 • Ja als je meer plezier wilt ervaren in je werkende leven
 • Ja als je fijner contact wilt met je collega’s
 • Ja als je je energieker wilt voelen
 • Ja als je inzicht wilt krijgen in waar jij blij van wordt
 • Ja als je inzicht wilt krijgen in jouw gedrag en het effect ervan op de ander
 • Ja als je wilt ervaren hoeveel invloed jij eigenlijk hebt
 • Ja als je, in een veilige omgeving, ook eens buiten je comfortzone wilt komen
 • Ja als je, samen met een fijne groep mensen, nieuwe dingen wilt leren
 • Ja als je toe bent aan een verfrissende nieuwe kijk op je leven
 • Ja als het tijd is om regie te nemen over jouw leven
 • Ja als je meer openheid én authenticiteit wilt ervaren
 • Ja als je met ons dit avontuur aan wilt gaan

Programma training EnergyBoost@Work

TRAININGSDAG 1 | EnergyBoost@Work
Kennismaken – contact met jezelf en de ander
Thema’s en onderwerpen:
Op de eerste dag maken we een begin met inzicht in effectieve communicatie, aan de hand van de basisuitgangspunten van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Wanneer je bewustzijn hebt op hoe je de wereld ziet en ervaart, dan kun je daarin ook dingen veranderen. Ook leer je hoe je een positieve mindset creëert, die je kunt inzetten wanneer je wilt. Positieve mindset + keuzevrijheid = meer plezier & energie!

TRAININGSDAG 2 | EnergyBoost@Work
Ontdekken wie ik ben en hoe ik doe
Thema’s en onderwerpen:
Met de positieve mindset én keuzevrijheid van dag 1 ‘in the pocket’, ga je op de tweede dag kennismaken met de (uitgangspunten van de) Transactionele Analyse (TA). Aan de hand hiervan krijg je inzicht in de complexiteit van jezelf en die van de mensen in je nabije omgeving. De inzichten die je krijgt geven je de mogelijkheid om anders te kiezen. Wederom keuzevrijheid! Wederom meer plezier & energie!

TRAININGSDAG 3 | EnergyBoost@Work
Autonomie en authenticiteit
Thema’s en onderwerpen:
Je hebt al veel geleerd over jezelf en de ander, en over keuzevrijheid. Op dag 3 gaan we bekijken hoe je je tijd verdeelt, en of dat werkelijk past bij wat jij belangrijk vindt én, bij wat jou energie geeft! Ook komt de zogenaamde dramadriehoek aan bod, waarmee je inzicht krijgt in de do’s en dont’s in het contact met de ander. En natuurlijk leer je manieren om het anders te doen. Waarmee je op een prettigere manier kunt samenzijn en samenwerken met de ander.

TRAININGSDAG 4 | EnergyBoost@Work
Veranderingen ervaren en toepassen
Thema’s en onderwerpen:
De laatste dag van deze training. We gaan aan de slag met feedback (geven en ontvangen); altijd handig op werk. En er komen nog meer praktische onderwerpen en thema’s aan bod die ervoor zorgen dat je meer energie & plezier ervaart op je werk (en elders). Zodat jij na deze 4 dagen écht een EnergyBoost ervaart die je meeneemt voor de rest van je leven!

STAP-subsidie

Iedereen kan vanaf 2022 bij de overheid een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan of flexwerk.

STAP-budget is er voor iedereen

Met het geld uit het STAP-budget kun je één van de onderstaande trainingen bij Plata gratis volgen. Werknemers en werkzoekenden, maar ook flexwerkers en zelfstandigen komen voor het STAP-budget in aanmerking. Dat zijn de meeste mensen tussen 18 en 67 jaar. Je mag één keer per jaar een aanvraag doen voor de opleiding, die je wilt volgen. Als de aanvraag is goedgekeurd, dan is de deelname aan die opleiding gratis (tot €1.000,-).

Vooraanmelden belangrijk

Vanaf 1 maart 2022 kun je bij het STAP-portaal van het UWV jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen voor de opleiding die je bij Plata wilt volgen. Om te zorgen dat je aanvraag in maart snel wordt toegewezen (het aantal aanvragen is beperkt) kun je je nu al vooraanmelden op de website van Plata. Kies één van onderstaande opleidingen en meld je aan. Je hoeft dan niet tot 1 maart te wachten om je alvast in te schrijven. En mocht je STAP-aanvraag niet worden toegekend dan zit je nergens aan vast!

Op de webpagina van de opleiding die je wilt gaan volgen kun je je nu al aanmelden met de button ‘vooraanmelden’. Wij vullen dan voor jou het aanmeldformulier in dat nodig is voor de STAP-aanvraag bij UWV zodra dat beschikbaar komt. Het enige dat jij op 1 maart dan nog te doen hebt, is het aanmeldformulier indienen bij dat STAP-portaal van UWV. We sturen je daarover tegen die tijd informatie hoe je dat doet.

En nogmaals: mocht je STAP-budget dan niet worden toegewezen, bijvoorbeeld omdat het budget op is, dan zit je nergens aan vast. Je mag dan sowieso een nieuwe aanvraag doen in de volgende aanvraagperiode (eens per twee maanden).

Wacht niet te lang als je een bepaalde training gratis wilt volgen, ook onze trainingen hebben een beperkt aantal plaatsen.

Heb je vragen over de STAP-regeling, neem dan contact met ons op via: stap@platafoundation.nl of bel met ons secretariaat.

Dit zijn de opleidingen die je gratis kunt volgen met jouw STAP-budget:

Praktisch

Opleidingsduur en studiebelasting
Het totale aantal bijeenkomsten is 4 dagen. Op de trainingsdagen wordt er gewerkt van 10.00 tot 17.00 uur. De totale studiebelasting inclusief voorbereidingsuren is 41 uur. Alle te behandelen onderwerpen zijn opgenomen in het onlinemateriaal via onze digitale leeromgeving.