Jeanette Houttuin

Soms is er een ander soort management gevraagd in organisaties in tijden van stevige veranderingen!

Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding die mij hierin richting kon geven en heb vorige week met succes de opleiding TA Management & Organisatieontwikkeling bij Plata Opleidingen afgerond.

TA (Transactionele Analyse) is een ontwikkelingstraject voor ieder die de wil en durf heeft de complexiteit van organisaties te onderzoeken vanuit de TA. Ook wordt er gebruik gemaakt van de grouprelations theory en deep democracy.

Je leert onzekerheden binnen organisaties te managen, niet weten te verdragen, complexiteit te verduren, oordelen uit te stellen en niet altijd te reageren van uit je natuurlijke script, maar na te denken over andere opties.

Mij helpt het om mijn eigen effectiviteit in het “hier en nu” te (be) sturen en dit te gebruiken als mens en professional.

In de opleiding heb ik veel geleerd over (her)contracteren, persoonlijk en organisatiescript, leiderschap, strooks, deepdemocracy en nog veel meer.

Met dank aan de fijne groep waarin ik heb mogen trainen, Pia Umans en Dennis Vrooland die ons begeleidt en uitgedaagd hebben.