Schitterend organiseren

ISBN: 9789052615660

Stel je je eens voor dat je dagelijks met plezier naar je werk gaat, omdat je de dingen doet waar je goed in bent en die je graag doet. Stel je je eens voor dat je door eenvoudigweg jezelf te zijn een nuttige, zinnige bijdrage kunt leveren. Stel je je eens voor dat je hier ook nog naar tevredenheid voor wordt beloond. Stel je je eens voor dat je op elk moment van je leven kunt stellen dat je aanwezigheid ertoe doet en dat je de wereld een stukje beter maakt. Is dit te veel gevraagd? Klinkt dit te utopisch of zouden we dit eigenlijk heel gewoon moeten vinden? ‘Schitterend organiseren’ is alles wat dit ideaal dichterbij brengt.

‘Schitterend organiseren’ sluit aan bij een onderstroom die zich al enige jaren aan het ontwikkelen is. Een groeiende onderstroom waarin het geluid doorklinkt dat we anders moeten omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen en met elkaar, en waarbij andere waarden naast winst en winstmaximalisatie belangrijk zijn. Welke mogelijkheden kan een organisatie creëren en wat doe je om deze ontwikkeling te versterken en bij te dragen aan een schitterende toekomst?

‘Schitterend organiseren’ spreekt tot de verbeelding. Het klinkt veelbelovend… en dat is het ook! Dit boek schetst een positief beeld van de toekomst en is een bron van inspiratie en reflectie voor kritische mensen die geloven in een andere manier van organiseren: organiseren vanuit de mens. Je wordt uitgenodigd mee te denken, je wordt wakker geschud om je weer te verwonderen en je niet neer te leggen bij de gedachte ‘zo gaat dat hier nu eenmaal’. ‘Schitterend organiseren’ laat mensen en organisaties gebruikmaken van hun talenten en drijfveren en brengt zingeving terug in het werk. Zo ontstaat er energie waardoor je met een vanzelfsprekende lichtheid prachtige resultaten bereikt. Dát is vonken.

Organiseren is werk, en schitterend organiseren is mensenwerk. Jezelf zijn, zinnig en nuttig bezig zijn, een waardevolle bijdrage leveren, plezier maken met elkaar en iets moois creëren waar alle betrokkenen trots op zijn. Dat is geen bijzaak, dat is de hoofdzaak. Als we schitterend organiseren hoog in het vaandel gaan voeren, dan worden grootse resultaten als vanzelf bereikt. Zowel in termen van harde cijfers als in resultaten voor mens en samenleving.

Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe mensen en organisaties zich positief kunnen ontwikkelen. Voor mensen die weten dat het ook anders kan, maar nog niet weten hoe.