De weg van de heldin

ISBN: 9074899331

De weg van de heldin is de mythische zoektocht van de vrouw om de diepe wond van haar vrouwelijke aard te helen, zowel op persoonlijk, cultureel als spiritueel niveau. Ze onderneemt deze spirituele reis om heel te worden, waarbij ze alle delen van haar wezen integreert.

Dit boek biedt diepe inzichten en is een geweldig gereedschap, zowel voor individuen als voor groepen. Internationaal beschouwd als een van de besten in zijn soort!

Maureen Murdock is een bekend therapeute in Californië, gespecialiseerd in vrouwen- en gezinspsychologie, waarover ze meerdere boeken schreef.

Het boek is gebaseerd op jarenlang werken met vrouwen van alle leeftijden, en leidt je door de verschillende stadia van de reis van de Heldin heen, waaronder:
– het zoeken naar een vrouwelijke identiteit in een door masculiene waarden bepaalde maatschappij,
– het hoofd bieden aan mythen over vrouwelijke minderwaardigheid, afhankelijkheid en romantische liefde,
– de confrontatie met het verliezen van jezelf in de strijd iets te bereiken
– initiatie en afdaling: een periode van naar binnen gekeerd zijn om de verloren delen te hervinden
– hereniging met het vrouwelijke en het helen van de Moeder-Dochter dualiteit
– het genezen en integreren van de gewonde delen van haar innerlijke mannelijke deel
– het heilige huwelijk dat zich innerlijk voltrekt als ze alle aspecten van zichzelf integreert en in evenwicht brengt.

Elk hoofdstuk geeft oefeningen, visualisaties, droomwerk en andere instrumenten om met de inzichten aan de slag te gaan. Het zal vrouwen niet alleen terugbrengen bij hun eigen ware aard, maar ze ook voorbereiden op een groter doel, namelijk het verbreden van het bewustzijn, zodat zij het evenwicht van het leven op aarde herstelt en bewaart.