Veerkracht voor Werkende Ouders

> Werk en gezin combineren: van spanning naar balans
Veerkracht voor Werkende Ouders

Waarom is de training gratis met jouw STAP-budget? Wat is STAP? >>

Heb jij dat nou ook, dat je het combineren van werk en je gezin, soms best een klus vindt? Ken je het gevoel wel eens tekort te schieten op het ene vlak, wanneer je de focus op andere vlak hebt. Misschien twijfel je wel eens of je het wel goed doet als ouder. Of heb je het idee dat het bij iedereen op rolletjes loopt, behalve bij jouzelf.

Zowel gebrek aan slaap, als aan tijd voor jezelf, kunnen je flink aan het wankelen maken. Je kunt het gevoel krijgen dat je vastzit, en je vraagt je af of ‘dit het nou is’.
Je wilde graag een gezin, en nu je dat hebt, voel je je soms onzeker of eenzaam. En dan kun je jezelf dat ook nog kwalijk nemen, want ‘jij wilde toch zo graag kinderen?!’

En dan moet je, terwijl je al tijden te weinig geslapen hebt, ook nog in gesprek met je partner en/of leidinggevende over de taak – en werkverdeling. Oftewel: er wordt op veel fronten een beroep op je gedaan. Dat is soms overweldigend.

Gelukkig is er hulp. Speciaal voor jou als werkende ouder heeft Plata een training ontwikkelt, die je onder andere het volgende oplevert:

 • Meer rust, stevigheid en voldoening
 • Helderder krijgen waar jij behoefte aan hebt
 • Beter worden in prioriteiten stellen en keuzes maken
 • Je zekerder voelen in je diverse rollen
 • Een betere balans tussen werk en privé
 • Effectiever communiceren, zowel thuis als op werk

Welke stap ga jij maken?

Als trainer en vanuit mijn ervaring als moeder van 3 kinderen, gecombineerd met 20+ jaar werken, heb ik met mijn collega’s het trainingsprogramma Veerkracht voor Werkende Ouders ontwikkeld. Het is een praktisch traject waarin je veel gaat leren over jezelf. Je krijgt handvatten en inzichten die je direct kunt toepassen in al jouw rollen, zowel thuis als op werk. Een win-win-win-win: jij blij, kids blij, thuis blij en op werk blij. Wat wil je nog meer?

Jouw vertrekpunt

Hoe gaat het nu met je, met het combineren van je werk & je gezin? Heb je het gevoel 100 ballen in de lucht te moeten houden om iedereen tevreden te houden? Dat je zo hard werkt, op alle fronten, en nog steeds het gevoel hebt te kort te schieten? Dat je je schuldig voelt naar werk als je kind ziek is. En schuldig naar je kind dat je moet werken en er dus niet bent voor huiswerk, kijkles of uitvoering…

In de training Veerkracht voor Werkende Ouders krijg je inzicht in de factoren die van invloed zijn op je huidige situatie. Ook word je bewust van de mogelijkheden om daarin zelf verandering te brengen. Zodat jij je steviger voelt in al jouw rollen, zowel thuis als op werk.

Veerkracht voor Werkende Ouders

In deze training ga je aan de slag, met jezelf, en samen met een fijne groep werkende ouders. Je zult merken dat je er niet alleen voor staat, en in het contact met de ander, ga je leren over jezelf. Over jouw gedrag en het effect daarvan op de ander.

Zoals je misschien al weet: je kunt de ander niet veranderen, alleen jezelf.
Deze training geeft je veel handvatten die je direct kunt toepassen, en waardoor je ook echt verandering zult ervaren.

 • Zou je zelfverzekerder willen zijn in gesprek met je manager en/of partner?
 • Wil je beter worden in prioriteiten stellen en vervolgens keuzes maken?
 • Wil je meer voldoening halen uit het ouderschap, gecombineerd met werk?
 • Zou je beter willen worden in het managen van je tijd en energie?
 • En, last but not least, ben je toe aan wat meer tijd voor jezelf en ontspanning?

Wat heb jij nodig om een tevreden en stabiele Werkende Ouder te zijn?

In deze 4-daagse training ga je ervaren dat je er niet alleen voor staat. Dat er vele ouders met jou zoeken naar hoe het ook anders kan. Onder begeleiding van een ervaren trainer krijg je inzicht in jouw gedrag, je gedachten, je overtuigingen en belemmeringen. Met als doel dat jij je werk én je rol als ouder beter kunt combineren. Dat jij je veerkrachtiger, rustiger en meer tevreden gaat voelen. En het fijne is: je krijgt tools die je direct kunt toepassen en waar je mee kunt blijven oefenen.

Zo werk je in de training

In de training werk je met de technieken uit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en de Transactionele Analyse (TA). De training is praktisch en er wordt veel geoefend, in een veilige omgeving met een prettige groep gelijkgestemden.
Wat je leert kun je dezelfde dag nog toepassen thuis, op het werk en in relatie tot je kinderen, je partner en je collega’s.

Is de training Veerkracht voor Werkende Ouders iets voor jou?

 • Ja als je meer voldoening wilt halen uit het combineren van werk en gezin
 • Ja als je inzicht wilt krijgen in wat jij nodig hebt om dit te realiseren
 • Ja als je steviger in je schoenen wilt staan, in al je rollen
 • Ja als je meer wilt leren over je gedrag en het effect ervan op de ander
 • Ja als je, in een veilige omgeving, ook eens buiten je comfortzone wilt komen
 • Ja als je, samen met een fijne groep mensen, nieuwe dingen wilt leren
 • Ja als je beter en duidelijker wilt communiceren, thuis en op werk
 • Ja als je je wilt blijven staan, ook als de omgeving wiebelt
 • Ja als je beter voor jezelf wilt gaan zorgen
 • Ja als je beter wilt leren met je tijd om te gaan
 • Ja als je toe bent aan een verfrissende nieuwe kijk op je leven
 • Ja als het tijd is om regie te nemen over jouw leven
 • Ja als je wilt ervaren hoeveel invloed jij eigenlijk hebt
 • Ja als je meer ontspanning wilt ervaren
 • Ja als je met ons dit avontuur aan wilt gaan

Programma Veerkracht voor Werkende Ouders

 

Hieronder een inkijk in het programma:

TRAININGSDAG 1 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Kennismaken – contact met jezelf en de ander

Op de eerste dag maken we kennis met elkaar. Want in het contact met de ander, leer je het meeste over jezelf. Vervolgens maken we een begin met inzicht in effectieve communicatie, aan de hand van de basisuitgangspunten van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Want pas wanneer je bewustzijn hebt op hoe je jezelf en de wereld om je heen ervaart, kun je andere keuzes maken.

TRAININGSDAG 2 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Ontdekken wie ik ben en hoe ik doe

Met de indrukken en ervaringen van de eerste dag, ga je op de tweede dag kennismaken met de (uitgangspunten van de) Transactionele Analyse (TA). Aan de hand hiervan krijg je inzicht in de complexiteit van jezelf en die van de mensen om je heen. De inzichten die je krijgt geven je de mogelijkheid om ánders te gaan ervaren, interpreteren en handelen. Je gaat veel oefenen met deze materie, zodat je het direct kunt toepassen.

TRAININGSDAG 3 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Grenzen aangeven en keuzes maken
Je hebt al veel geleerd over jezelf en het contact met de ander. Op dag 3 gaan we nog wat dieper in op jouw gedrag. Dat doen we onder andere aan de hand van de zogenaamde ‘drivers’ en ‘stoppers’ uit de Transactionele Analyse. Deze geven je inzicht in hoe jij handelt in bepaalde (stressvolle) situaties. Ook gaan we aan de slag met de manier waarop jij met je tijd om gaat, en welke andere keuzes jij hierin kunt gaan maken.

TRAININGSDAG 4 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Veranderingen ervaren en toepassen
De laatste dag van deze training. We gaan aan de slag met feedback (geven en ontvangen); altijd handig, zowel thuis als op werk. En er komen nog meer praktische onderwerpen en thema’s aan bod die ervoor zorgen dat jij je steviger en rustiger voelt, zowel thuis als in je werk. Ook hebben we het in deze 4 dagen vaak gehad over het maken van andere keuzes. Keuzevrijheid betekent regie op jouw leven, en dat betekent dat jij steeds meer een rustige en stabiele Werkende Ouder wordt, die meer kan genieten van het gezin én het werk.

Praktisch

Opleidingsduur en studiebelasting
Het totale aantal bijeenkomsten is 4 dagen. Op de trainingsdagen wordt er gewerkt van 10:00 tot 17:00 uur op onze locatie in Leiden, dichtbij het Centraal Station. De totale studiebelasting inclusief voorbereidingsuren is 40 uur. Alle te behandelen onderwerpen zijn opgenomen in het onlinemateriaal via onze digitale leeromgeving.