Veerkracht voor Werkende Ouders

> Werk en gezin combineren: van spanning naar balans
Veerkracht voor Werkende Ouders

Heb jij dat nou ook, dat je het combineren van werk en je gezin, soms best een klus vindt? Ken je het gevoel wel eens tekort te schieten op het ene vlak, wanneer je de focus op andere vlak hebt? Misschien twijfel je wel eens of je het wel goed doet als ouder. Of ontstaat er spanning op het thuisfront. Gebrek aan tijd voor jezelf en tekort aan slaap, kunnen je flink aan het wankelen maken.

En dan wil je op het werk ook alles goed blijven doen zonder in de stress te schieten. Je wilt je team en je leidinggevende niet teleurstellen en je wilt ook je eigen ontwikkelingstraject niet in de weg zitten.

Werkende ouderJe kunt zo snel het gevoel krijgen dat je vastzit, en je vraagt je af hoe je het gaat volhouden.

Zo wordt er op veel fronten een beroep op je gedaan. Dat is alles bij elkaar kan overweldigend zijn en dat kan onzeker of eenzaam voelen.

Herken je je daarin? Dan gaat de training Veerkracht voor Werkende Ouders voor jou er voor zorgen dat je alle uitdagingen makkelijker aankunt (en daar ben niet alleen jij mee geholpen, maar ook jouw werkgever!).

De training levert het volgende op:

 • Meer rust, stevigheid en voldoening
 • Helderder krijgen waar jij behoefte aan hebt
 • Beter worden in prioriteiten stellen en keuzes maken
 • Je zekerder voelen in je diverse rollen
 • Een betere balans tussen werk en privé
 • Effectiever communiceren, zowel thuis als op werk

“Ook thuis loopt het allemaal beter, minder gedoe. En op werk heb ik weer meer regie.”

Welke stap ga jij maken?

In co-creatie met collega-trainers en vanuit eigen ervaringen hebben we het trainingsprogramma Veerkracht voor Werkende Ouders ontwikkeld. Het is een praktisch traject waarin je veel gaat leren over jezelf. Je krijgt handvatten en inzichten die je direct kunt toepassen in al jouw rollen, zowel thuis als op werk. Een win-win-win-win: jij blij, kids blij, thuis blij en op werk blij. Wat wil je nog meer?

Veerkracht voor Werkende Ouders

In de training Veerkracht voor Werkende Ouders krijg je inzicht in de factoren die van invloed zijn op je huidige situatie. Ook word je je bewust van de mogelijkheden om waar dat niet functioneel is, daarin zelf verandering te brengen. Zodat jij je steviger voelt in al jouw rollen, zowel thuis als op werk.

In de training ga je aan de slag, met jezelf, en samen met een fijne groep andere werkende ouders. Je zult merken dat je er niet alleen voor staat, en in het contact met de ander, ga je leren over jezelf. Over jouw gedrag en het effect daarvan op de ander. En hoe je dat inzet om een andere balans te vinden en grenzen te stellen.

Deze training geeft je veel handvatten die je direct kunt toepassen, en waardoor je ook echt verandering zult ervaren, zodat je:

 • Zelfverzekerder wordt in contacten met je collega’s en met je manager en ook grenzen kunt stellen.
 • Helder afspraken leert maken in het contact met je partner waar je beiden blij van wordt.
 • Beter wordt in prioriteiten stellen en vervolgens keuzes maken.
 • Meer voldoening haalt uit het ouderschap, gecombineerd met werk.
 • Beter wordt in het managen van je tijd en energie.
 • Vrijheid ervaart om ook te kiezen voor meer tijd en ontspanningsmomenten voor jezelf.

Wat heb jij nodig om een tevreden en stabiele Werkende Ouder te zijn?

In deze 4-daagse training ga je ervaren dat je er niet alleen voor staat. Dat er vele ouders met jou zoeken naar hoe het ook anders kan. Onder begeleiding van een ervaren trainer krijg je inzicht in jouw gedrag, je gedachten, je overtuigingen en belemmeringen. Met als doel dat jij je werk én je rol als ouder beter kunt combineren. Dat jij je veerkrachtiger, rustiger en meer tevreden gaat voelen. En het fijne is: je krijgt tools die je direct kunt toepassen en waar je mee kunt blijven werken.

Zo werk je in de training

De training is praktisch en er wordt veel geoefend, in een veilige omgeving met een prettige groep gelijkgestemden. Wat je leert kun je dezelfde dag nog toepassen thuis, op het werk en in relatie tot je kinderen, je partner en je collega’s. In de training werk je onder andere met de technieken uit NLP en Transactionele Analyse (TA).

Is de training Veerkracht voor Werkende Ouders iets voor jou?

 • Ja als je meer voldoening wilt halen uit het combineren van werk en gezin
 • Ja als je inzicht wilt krijgen in wat jij nodig hebt om dit te realiseren
 • Ja als je steviger in je schoenen wilt staan, in al je rollen
 • Ja als je meer wilt leren over je gedrag en het effect ervan op de ander
 • Ja als je, in een veilige omgeving, ook eens buiten je comfortzone wilt komen
 • Ja als je, samen met een fijne groep mensen, nieuwe dingen wilt leren
 • Ja als je beter en duidelijker wilt communiceren, thuis en op werk
 • Ja als je je wilt blijven staan, ook als de omgeving wiebelt
 • Ja als je beter voor jezelf wilt gaan zorgen
 • Ja als je beter wilt leren met je tijd om te gaan
 • Ja als je toe bent aan een verfrissende nieuwe kijk op je leven
 • Ja als het tijd is om regie te nemen over jouw leven
 • Ja als je wilt ervaren hoeveel invloed jij eigenlijk hebt
 • Ja als je meer ontspanning wilt ervaren
 • Ja als je met ons dit avontuur aan wilt gaan

Programma Veerkracht voor Werkende Ouders

 

Hieronder een inkijk in het programma:

TRAININGSDAG 1 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Kennismaken – contact met jezelf en de ander

Op de eerste dag maken we kennis met elkaar. Want in het contact met de ander, leer je het meeste over jezelf. Vervolgens maken we een begin met inzicht in effectieve communicatie, aan de hand van de basisuitgangspunten van NLP. Want pas wanneer je bewustzijn hebt op hoe je jezelf en de wereld om je heen ervaart, kun je andere keuzes maken.

TRAININGSDAG 2 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Ontdekken wie ik ben en hoe ik doe

Met de indrukken en ervaringen van de eerste dag, ga je op de tweede dag kennismaken met de uitgangspunten van de Transactionele Analyse (TA). Aan de hand hiervan krijg je inzicht in de complexiteit van jezelf en die van de mensen om je heen. De inzichten die je krijgt geven je de mogelijkheid om ánders te gaan ervaren, interpreteren en handelen. Je gaat veel oefenen, zodat je het direct kunt toepassen.

TRAININGSDAG 3 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Grenzen aangeven en keuzes maken
Je hebt al veel geleerd over jezelf en het contact met de ander. Op dag 3 gaan we nog wat dieper in op jouw gedrag. Dat doen we onder andere aan de hand van de zogenaamde ‘drivers’ en ‘stoppers’. Deze geven je inzicht in hoe jij handelt in bepaalde (stressvolle) situaties. Ook gaan we aan de slag met de manier waarop jij met je tijd om gaat, en welke andere keuzes jij hierin kunt gaan maken.

TRAININGSDAG 4 | VEERKRACHT VOOR WERKENDE OUDERS
Thema’s en onderwerpen:
Veranderingen ervaren en toepassen
De laatste dag van deze training. We gaan aan de slag met feedback (geven en ontvangen); altijd handig, zowel thuis als op werk. En er komen nog meer praktische onderwerpen en thema’s aan bod die ervoor zorgen dat jij je steviger en rustiger voelt, zowel thuis als in je werk. Ook hebben we het in deze 4 dagen vaak gehad over het maken van andere keuzes. Keuzevrijheid betekent regie op jouw leven, en dat betekent dat jij steeds meer een rustige en stabiele Werkende Ouder wordt, die meer kan genieten van het gezin én het werk.

Praktisch

Opleidingsduur en studiebelasting
Het totale aantal bijeenkomsten is 4 dagen. Op de trainingsdagen wordt er gewerkt van 10:00 tot 17:00 uur op onze locatie in Leiden, dichtbij het Centraal Station. De totale studiebelasting inclusief voorbereidingsuren is 40 uur. Alle te behandelen onderwerpen zijn opgenomen in het onlinemateriaal via onze digitale leeromgeving.