Succesvol werken in en aan de organisatie

> Voor consultants, leidinggevenden en teamcoaches
Succesvol werken in en aan de organisatie

Een reeks ONLINE trainingen van 2 uur per keer waarin concepten uit de Transactionele Analyse (TA) en NLP worden vertaald naar praktische handvatten waarmee je na elke training meteen succesvol kunt werken in en aan de organisatie.

  • Ken je dat, dat je een opdracht of nieuwe baan begint en meteen de inhoud wordt ingezogen? Je kent de organisatie nog niet eens, maar kennelijk verwacht men wel resultaten. Hoe dan?
  • Je hebt een goed overleg voor je gevoel en bij het koffieapparaat hoor je in de wandelgangen geroddel en achterklap. Wat speelt er nu werkelijk en hoe beïnvloed je dat?
  • Je kent zelf ook vast meer voorbeelden waar je als (team)coach, consultant of leidinggevende tegen aan kunt lopen in je werk.

Met deze reeks aan korte trainingen geven we je concrete en helpende hulpmiddelen om effectiever te werken in en aan de organisatie!

De trainingen:

#1 Een goed begin is het halve werk! Ja echt!

Ga je in het begin als een vlieg op de muur kijken naar wat er gebeurt in de organisatie? Of ga je als een olifant direct door de porseleinen kast? Wanneer je op een goede manier begint, dan is je succes al voor de helft geborgd! Als je een nieuwe baan hebt, of je begint aan een nieuwe opdracht, hoe ga jij dan de organisatie binnen? Hoe word je succesvol in je nieuwe rol?

Door de ontwikkelingsfasen van Pamela Levin toe te passen in de manier waarop je de organisatie binnenkomt, bevorder je een succesvolle start. Deze fasen geven je structuur en bewustzijn over de manier waarop je begint met je werk! Door de ontwikkelingsfasen te begrijpen, ga je het belang zien om op een gestructureerde en praktische wijze te starten met je werk. Je krijgt de middelen om de organisatie in te stappen op een wijze die het mogelijk maakt dat je je op langere termijn prettig blijft voelen in je werk.

#2 Als het fout gaat, gaat het fout in het begin!

Contracteren klinkt als iets dat je op een papier vastlegt. Dat is maar voor een klein deel juist. Contracteren doe je op meerdere niveaus, zodat je zakelijk, sociaal en psychologisch echt goed hebt afgesproken wat je taken zijn, welke resultaten je oplevert en op welke wijze je dat doet. Wat is eigenlijk de vraag achter de vraag die origineel gesteld is?

Een contract spreek je altijd af met meer dan 1 partij. Er zijn altijd meer dan 2 partijen betrokken. Een voorbeeld is: je gaat werken voor een afdelingsmanager. De 3e partij is dan sowieso de afdeling. En… er zijn ongetwijfeld meer partijen.

Dat gaan we onderzoeken om te borgen dat jij met een vertrouwd gevoel je werk kunt doen! In deze training gaan we vanuit concepten uit TA en NLP kijken naar hoe we op een goede wijze contact en contract kunnen maken, zodat het werk kansrijker wordt om succesvol te zijn!

#3 Drama bij de koffiemachine!?

Dan ben je lekker aan het werk in je nieuwe omgeving en merk je bij de gesprekjes bij de koffiemachine dat er gedoe is. Mensen vermijden echt contact en praten over elkaar; niet met elkaar.

Hoe kun je daarop interveniëren zonder zelf betrokken te raken in die giftige dynamiek? De Dramadriehoek met de Winnaarsdriehoek bied je de middelen om bewustzijn te krijgen op wat er gebeurt en hoe je dat kunt doorbreken. Je leert hoe en waarom het gebeurt dat je in de Dramadriehoek terecht komt en welke middelen je hebt om eruit te stappen. Vanuit Drama naar Autonomie!

#4 Op welke wijze communiceer jij?

Heb je geregeld dat je in communicatie terecht komt, waarbij je achteraf denkt: “huh…wat gebeurde er hier?” Het helpt om te weten vanuit welke IK-toestand jij communiceert met de ander. Dan snap je beter waardoor communicatie soms misloopt.

De TA-concepten Egotoestanden en Transacties leveren inzichten op over de manier waarop jij communiceert. Door zelf te veranderen van Egotoestand, verander je de communicatie zeer waarschijnlijk.

Het concept Transacties geeft je de middelen om invloed uit te oefenen op de transacties vanuit de Egotoestand die je kiest en hoe je die uitwisselt met de ander. Dit is één van de basisconcepten van TA. Het heet niet voor niets Transactionele Analyse: analyseren van de transacties tussen mensen! We gaan daarnaast ook kijken hoe belangrijk het is om “rapport” te maken. Zo combineren we de wijsheid van TA en NLP om jou de volgende dag effectiever te laten communiceren!

#5 Wat drijft jou in jouw werk? Je werkstijl zegt veel over jouw gedachten, gevoelens en overtuigingen

De collega’s in het team hebben allemaal een manier van werken. Deze werkstijl zie je terug in alles wat ze doen. Als je de samenwerking in het team wilt verbeteren, helpt het om te weten wat ieders werkstijl is, waar die vandaan komt en hoe je dat bewustzijn kunt gebruiken om vanuit constructieve gedachten en gevoelens samen te werken. Dat verbetert de effectiviteit van het team!

We werken met het concept Drivers. Als je op je best bent, is het een werkstijl, waar je profijt van hebt. Wanneer je onder druk komt te staan, wordt het een stressgevend gevoel, waar je maar niet aan lijkt te kunnen ontsnappen. Je krijgt bewustzijn over wat jouw voorkeurswerkstijl is en hoe je kunt bevorderen dat die voor je blijft werken, ook al voel je stress. Vervolgens faciliteren we je om vanuit het model van de Neurologische niveaus te begrijpen wat maakt dat jouw werkstijl voor je werkt of je in de weg zit. Krijg opties en wordt nog sterker in je werk dan je al bent!

#6 Ik zie jou, zie jij mij?

Erkenning is een levensbehoefte. We hebben het allemaal nodig dat we elkaar “zien”. Juist in organisaties is het belangrijk dat erkenning een goede plek heeft in het dagelijkse doen en denken. Oprechte erkenning werkt: het bevordert productiviteit, een positieve teamhechting en iedereen wordt er blijer van.

We werken met het concept Strooks. Je krijgt bewustzijn over jouw eigen Strookhuishouding en hoe je bewuster kunt omgaan met het geven en ontvangen van Strooks. Daarbij is het van belang om rapport te maken en we laten je zien hoe het concept van de representatiesystemen je hierbij helpen. Het resultaat is dat je morgen met middelen in je hart en hoofd aan het werk kunt. Hoe fijn is het om te merken hoe je oprechte Strooks aankomen en hoe je ze laat binnenkomen bij jezelf?

Praktisch

Wanneer
Elke 1e maandag van de maand

Start
10 januari 2022

Frequentie
5 maandagavonden van 2 uur

Werktijden
19:30 – 21:30 uur

Investering
€80,00 (per trainingsavond)

Korting
Wanneer je een 6-rittenkaart afneemt, betaal je geen €80,00 maar €50,00 per keer.

Totaalprijs is dan €250,00 (i.p.v. €420,00)!

Voor wie
-Teamcoaches
-Consultants/organisatieadviseurs
-Leidinggevenden