Effectief veranderen met NLP en TA

> Gemotiveerd keuzes maken
Effectief veranderen met NLP en TA

Hoe maak je keuzes en houdt je regie op je leven?

Misschien ken je van jezelf dat je op een bepaalde manier heel bewust leeft. Misschien maak je zorgvuldige keuzes over je voeding, of hoe je de regie in je leven wilt houden. Maar ja, dan gebeurt er iets waardoor je het even niet weet, of dat het niet lukt. Wanneer lukt het om regie te houden en wanneer is keuzes maken lastig?

 • Hoe komt het dat sommige mensen zo makkelijk koers kunnen bepalen terwijl anderen altijd de verkeerde kant lijken uit te gaan?
 • Waarom blijven mensen zo vaak wikken en wegen in het leven?
 • Waarom is het aangeven van grenzen soms zo moeilijk terwijl anderen dat juist gemakkelijk doen?
 • Wat maakt het omgaan met conflicten zo lastig?

Keuzes maken: waarden, normen en overtuigingen

Keuzes maken we vanuit onze waarden, normen en overtuigingen over onszelf en de wereld om ons heen. Waarden en overtuigingen hebben hun oorsprong in vormende momenten of perioden in ons leven. In zo’n periode of op die momenten nemen wij besluiten en vormen we overtuigingen die in ons latere leven wel of juist helemaal niet voor ons werken.

Hervinden van je energiebalans, je passie en plezier

In deze 3-daagse Effectief veranderen met NLP en TA krijg je inzicht in de onderliggende waarden, die je eigen gedrag bepalen en handvatten om veranderingen in gang te zetten. De training is gericht op het onderzoek en inzicht in je persoonlijke waarden, het hervinden van je energiebalans en het aanboren van bronnen om meer passie en plezier te ervaren in je leven. Wat is voor jou werkelijk van belang, hoe ga je om met tegengestelde belangen? Bij tegengestelde belangen ken je wellicht dat je in een intern conflict komt of in een conflict met een ander. En wat doe je als jouw waarden worden geschonden?

Werken met onbewuste structuren

In de training werk je verder met de onbewuste structuren, die de basis vormen van ons gedrag. Bewustwording daarvan geeft keuzemogelijkheden in gedrag, en keuze in gedrag betekent meer vrijheid en nieuwe beweging naar persoonlijke effectiviteit. Er wordt gewerkt met modellen uit de NLP en TA.

Wat kun je ermee

Dit zijn de voordelen en resultaten die je bereikt met de training:

• Je krijgt inzicht in hoe jouw waarden voor je kunnen werken
• Je leert structuren, die niet voor je werken, veranderen!
• Je werkt in de training aan het ontwikkelen van arbeidsgeluk
• Je krijgt door de training een betere energiebalans
• Je bent voor de training maar één dag in de week van je werkplek

De training

Inspirerende training voor innerlijke motivatie en omgaan met conflicten

De 3-daagse NEffectief veranderen met NLP en TA is een compacte, praktische training waarin wordt gewerkt met onderdelen uit de NLP en de Transactionele Analyse (TA). Deze training is voor iedereen die effectiever wil communiceren en is gericht op het onderzoek en inzicht in je persoonlijke waardenschaal en energiebalans en hoe deze jouw gedrag sturen en effectiviteit bepalen.

Trainingsmethoden NLP en TA

Er wordt in de training gewerkt met de methodieken Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Transactionele Analyse (TA).

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Door toepassing van verschillende technieken uit de NLP en Transactionele Analyse (TA) krijg je inzicht in de sturing van je eigen communicatie vanuit de onbewuste structuren en jouw persoonlijke waarden en ben je beter in staat jouw doelen te bereiken. De bewustwordingsmethode van de NLP maakt structuren achter het gedrag van mensen helder. Het geeft daarnaast handvatten en technieken om het eigen gedrag en dat van anderen te sturen.

Transactionele Analyse (TA)

De persoonlijkheidstheorie van de TA (Transactionele Analyse) geeft een inzichtelijk referentiekader om patronen in de persoonlijke ontwikkeling van mensen en de interactie tussen mensen te observeren en te analyseren. De technieken en modellen van de Transactionele Analyse zijn bij uitstek geschikt voor de praktische toepassing bij het omgaan met anderen.

Voor wie

Effectief communiceren en succesvol doelen realiseren

De 3-daagse Effectief veranderen met NLP en TA is bedoeld voor

 • iedereen die meer voldoening wil in werk-, gezins- of privécontext
 • personen die persoonlijk waardenonderzoek willen doen
 • personen die duidelijk grenzen willen leren bepalen
 • iedereen die wil werken aan een betere energiebalans
 • iedereen die makkelijker keuzes wil maken

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden voor deelname aan de 3-daagse Effectief veranderen met NLP en TA. De training is wel een mooie aanvulling op de 3-daagse training Effectieve communicatie Basistraining met NLP + TA.

Opleidingsduur en studiebelasting

De 3-daagse Effectief veranderen met NLP en TA wordt gegeven in een blok van twee dagen en een derde dag. In totaal zijn dit 18 contacturen. Er wordt op alle dagen gewerkt van 10.00 tot 17.00 uur. Alle te behandelen onderwerpen zijn opgenomen in de reader die bij aanvang van de training wordt uitgereikt.

Certificering
Indien 100% van de trainingsdagen is bijgewoond en actief is geparticipeerd gedurende de opleiding, dan ontvangt de deelnemer het certificaat van deelname van Plata Opleidingen.

Ervaringen

 • Plata Opleidingen ervaring cursist Mary Wenteler
  Mary Wenteler

  Ik heb de training als zeer positief ervaren. Mede dankzij de leuke groep, de inhoud van de training, als ook voor de wijze waarop de training werd gegeven. Nadenken over eigen waardes is nog niet zo eenvoudig, want welke waarde is voor mij belangrijk?