De vrouw als leider binnen organisaties

> Het innemen van je plek als leider
De vrouw als leider binnen organisaties

HOE NEEM JIJ JE PLEK IN ALS VROUWELIJKE LEIDER?
Budgetten, groei en targets zijn in veel organisaties leidende principes waar de focus op ligt. De voorwaartse beweging is sturend. Deadlines, lange dagen en constante verandering zorgen voor hoge druk en stress en kunnen een negatieve impact op gezondheid en bedrijfscultuur hebben.

Veel vrouwelijke leiders zijn op zoek naar hun plek binnen het management team, als leidinggevende of als directielid binnen een door mannelijke waarde gedreven organisatiecultuur. Is meer vrouwen aan de top het antwoord op de vraag hoe we meer balans krijgen tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap of is er ook nog een andere weg mogelijk? Een parallelle weg, waarbij je als vrouw je plek inneemt in organisaties vanuit jouw vrouw zijn?

Met de masculiene waarden ben je als leidinggevende vrouw waarschijnlijk wel bekend. Door de feminiene kwaliteiten ruimte te geven en in te brengen kan dat jouw balans brengen én voor de organisatie veel opleveren.

BALANS IN MASCULIENE EN FEMINIENE PRINCIPES
Daadkracht, leiderschap, ondernemen, vormkracht en doelgericht werken zijn mooie voorbeelden van masculiene principes. Kwaliteiten die je nodig hebt in het leven en in het leidinggeven om vorm en richting te geven. Om daadwerkelijk iets neer te zetten in de wereld.

Feminiene principes zoals intuïtie, verbinden, laten groeien, voeding geven en creëren zijn vaak onderbelicht binnen organisaties. Deze principes zijn net zo waardevol en essentieel. De tijd durven nemen om iets te laten groeien, verbinding te leggen tussen alle stakeholders en oog hebben voor duurzame ontwikkeling van zowel mensen als de organisatie.

Veel vrouwelijke leiders zijn zeer succesvol met het inzetten van hun masculiene waarden en kwaliteiten. Maar we hebben ook gezien en ervaren dat het wegdrukken van de feminiene waarden en kwaliteiten kan leiden tot verschraling. Tot minder menselijkheid binnen organisaties, tot een hoger ziekteverzuim en tot meer stress.

Thema’s en onderwerpen

In deze masterclass gaan we met een open blik kijken vanuit een ander perspectief.

Thema’s die daarbij aan de orde komen zijn:

 • Ken en herken jij je feminiene kwaliteiten?
 • Sta je ze toe en zet je ze in als leidinggevende?
 • Hoe neem jij je plek in als vrouwelijke leider?
 • Is er een effectievere en duurzame manier om organisaties en teams aan te sturen?
 • Om naast groei te leiden vanuit andere, meer duurzame principes?

Onderwerpen waar je mee aan de slag gaat en waarin je jezelf ontwikkelt:

 • Je Persoonlijk Leiderschap.
 • Je persoonlijk waardensysteem t.o.v. het organisatiewaardensysteem.
 • Her- en erkennen van je feminiene en masculiene kwaliteiten.
 • De balans tussen je feminiene en masculiene principes.
 • Je plek innemen als vrouwelijke leider.
 • Bewustwording die tot duurzame verandering leidt.

Reflectie op leiderschap

Leiders zijn in staat om te reflecteren en ze zijn zich bewust van hun impact, hun kwaliteiten en hun valkuilen. Ze zijn in staat om te inspireren en om kaders te geven. Ze weten wanneer ze los moeten laten en wanneer ze beet moeten pakken. Ze weten hoe ze kunnen verbinden vanuit de verbinding met zichzelf.

Neem jij je eigen plek in, volwaardig vanuit je persoonlijke waarden en kwaliteiten of speel je het ‘spel’ volgens de regels van de ander? En heb je volledig zicht op hoe jij je (persoonlijk) leiderschap vormgeeft? Ligt dat ver van je af of juist heel dicht bij wie je bent? En creëer jij de speelruimte die nodig is voor jou om als leider volledig je potentieel te benutten?

Ben je bereid om het werk te doen en in de spiegel te kijken? Wil je groeien in je persoonlijk leiderschap en ontdekken welk potentieel er nog ontwikkeld mag worden voor jou als leider?

We nodigen je uit om dit samen met andere vrouwelijke leiders in deze 2-daagse Masterclass te onderzoeken. Om vervolgens met nieuwe inzichten en een nieuw perspectief te gaan kijken naar je eigen plek binnen de organisatie

Voor wie

De Masterclass is gericht op vrouwen, die een leidinggevende rol vervullen binnen organisaties.