Avondtraining effectieve communicatie (NLP + TA)

> Communicatie en onbewuste structuren
Avondtraining effectieve communicatie (NLP + TA)

Wil je effectiever worden in je communicatie?

In 6 avonden maak je kennis met de mogelijkheden, die de combinatie van NLP en Transactionele Analyse (TA) als bewustwordings- en communicatietechniek biedt.

Je krijgt inzicht in de verschillende aspecten, die een rol spelen in jouw communicatie en gedrag en je gaat zien hoe je daarin snel veranderingen in gang kunt zetten. Je leert hoe je valkuilen herkent en vermijdt en hoe je belemmeringen, die je in de weg zitten, kunt opheffen. Ook ontdek je hoe de wisselwerking tussen je gedachten, je stemming, je lichaamstaal en jouw interne fysiologische reacties van invloed zijn op jouw gedrag.

De structuur achter je gedrag ontdekken

  • Hoe komt het dat contact maken voor sommige mensen van nature lijkt te gaan en anderen daar zoveel onvermogen in kunnen ervaren?
  • Hoe kan je efficiënt met een ander communiceren als je niet weet hoe je zelf communiceert?
  • Wat maakt dat voor sommige mensen de weg naar succes zo open ligt en andere het gevoel hebben dat het leven vol obstakels is?

Veranderingen bij jezelf en bij anderen in gang zetten

Door deze training ben je beter in staat antwoord te geven op bovenstaande vragen en veranderingen en processen bij jezelf en anderen in gang te zetten. Of het nu gaat om cliënten, je collega’s, medewerkers of een team, als coach, begeleider, trainer, leraar, manager of mantelzorger, je zult ervaren dat je beter toegerust bent en beter voorbereid bent op lastige situaties.

In de opleiding werk je met de onbewuste structuren, die de basis vormen van ons gedrag. En alles waar jij je bewust van wordt, ben je in staat om te veranderen!

Dit is het resultaat van de opleiding:

  • Je hebt nieuwe vaardigheden geleerd om makkelijker contact te maken
  • Je communicatie gaat soepeler en je wordt daarin ook effectiever
  • Je weet welke mogelijkheden je hebt om jezelf persoonlijk te ontwikkelen
  • Je bent je bewust van je eigen gedrag en vaardig om dat te kunnen veranderen
  • Je komt meer in je kracht te staan

Meer weten over Neuro Linguïstisch Programmeren + Transactionele Analyse TA? Bekijk de verschillende werkmodellen van waaruit wordt gewerkt.

De training

Compacte basistraining NLP en TA – effectief communiceren en bewustwording van onbewuste structuren

De Intensieve avondtraining Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA is een compacte, praktische training voor iedereen die wil werken aan balans in zijn of haar (werkende) leven en inzicht wil krijgen in de eigen communicatie en in de communicatie met anderen.

Trainingsmethoden NLP en TA

Er wordt in de training gewerkt met de methodieken Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Transactionele Analyse (TA).

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Door toepassing van verschillende technieken uit de NLP en Transactionele Analyse (TA) krijg je inzicht in je eigen communicatie en ben je beter in staat jouw doelen te bereiken. De bewustwordingsmethode van de NLP maakt structuren achter het gedrag van mensen helder. Het geeft daarnaast handvatten en technieken om het eigen gedrag en dat van anderen te sturen.

Transactionele Analyse (TA)

De persoonlijkheidstheorie van de TA (Transactionele Analyse) geeft een inzichtelijk referentiekader om patronen in de persoonlijke ontwikkeling van mensen en de interactie tussen mensen te observeren en te analyseren. De technieken en modellen van de Transactionele Analyse zijn bij uitstek geschikt voor de praktische toepassing bij het omgaan met anderen.

Voor wie

Effectief communiceren en succesvol doelen realiseren

De avondtraining (6 avonden) Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA is bedoeld voor iedereen die wil werken aan persoonlijke bewustwording en effectiever willen zijn in zijn of haar communicatie en met meer succes doelen wil bereiken in de werkomgeving of in de privésfeer.

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden
Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden voor deelname aan de Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA.

Opleidingsduur en studiebelasting
De avondtraining Effectieve communicatie en onbewuste structuren | Werken met NLP + TA wordt gegeven op zes doordeweekse avonden. In totaal zijn dit 15 contacturen. Er wordt op alle dagen gewerkt van 19.00 tot 21.30 uur. Alle te behandelen onderwerpen zijn opgenomen in de reader die bij aanvang van de training wordt uitgereikt.

Certificering
Indien 100% van de trainingsdagen is bijgewoond en actief is geparticipeerd gedurende de opleiding, dan ontvangt de deelnemer het certificaat van deelname van Plata Opleidingen.

Stroomschema trainingen en opleidingen

In het overzicht hieronder zie je waar de Avondtraining effectieve communicatie (NLP + TA) past binnen het raamwerk van andere Plata trainingen en opleidingen.

Stroomschema opleidingen Plata NLP