Miranda

In economisch zware tijden waarbij ik gelukkig mag zijn met mijn baan liep het de laatste jaren moeizaam. Mogelijk herkent u dat wel, die dagen waarop je weinig uitdaging hebt in je functie en die promotie net je beurt voorbij gaat. Hoewel ik mij heel veilig en vertrouwd voelde in deze comfortzone wist ik dat het tijd was voor verandering. Verandering vraagt om uit de comfortzone te stappen en mijn gedrag hierop aan te passen. Het ‘managen’ van de meest lastigste persoon was ik zelf.

Door NLP in Organisaties ben ik gaan inzien dat beperkende overtuigingen mijn ontwikkeling en persoonlijke groei in de weg stonden. Door mijn kijk op de wereld te veranderen, heb ik geleerd beter om te gaan met de gebeurtenissen in de organisatie (en ook privé). Ik ontdekte dat mijn gedrag de schakel tussen oorzaak en gevolg was, tussen doel en resultaat en tussen falen en succes. Ook binnen het team en de organisatie blijft mijn gedrag niet onopgemerkt. De communicatie verloopt effectiever, de kwaliteit van het werk is toegenomen en er wordt met plezier samengewerkt.

En wat betreft de promotie, die is er gekomen net zo als de uitdaging die ik weer in mijn werk heb gevonden. Of zoals in NLP heel mooi verwoord: “Succes is geen toeval doch dwing je af door klaar te zijn voor de toekomst”. Ben jij klaar voor die toekomst?