Transactionele Analyse | Het handboek

ISBN: 9789066659360

De Transactionele Analyse (TA) biedt een model voor het verkrijgen van inzicht in de individuele persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en communicatie. Het model werd oorspronkelijk ontwikkeld door Eric Berne (1910 – 1970).

Berne was van mening dat de begrippen van de psychotherapie voor de cliënt net zo toegankelijk moeten zijn als voor professionele werkers. Vanuit deze gedachte schreven Ian Stewart en Vann Joines dit boek. Hierin geven zij de begrippen en concepten van de Transactionele Analyse op een heldere en toegankelijke wijze weer.

De Transactionele Analyse heeft internationale erkenning verworven als professionele benaderingswijze voor management, counseling, psychotherapie, onderwijs en educatie. Ian Steward en Vann Joines laten je in dit boek kennismaken met de grote toepasbaarheid van de Transactionele Analyse.

Het Handboek Transactionele Analyse bevat de inhoud van de officiële en internationaal erkende TA 101. De TA 101 vormt een inleiding tot de fundamentele theorie van de Transactionele Analyse.