Non-verbale communicatie

Hoe kom ik geloofwaardig over?
Het verhaal van Pinoccio is bijna iedereen bekend. Wat maakt dat dit verhaal je zo aanspreekt? En heb je zelf weleens een ervaring gehad, waarbij je twijfelt of het wel klopt wat iemand zegt? Een bekend gezegde luidt: ‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel’. Het televisieprogramma ‘Lie to me’ mag zich in een grote belangstelling verheugen. Heb jij het weleens gezien? Zo worden leugens tegenwoordig zelfs op wetenschappelijke basis ontmaskerd.

Voor mij is de volgende vraag minstens zo boeiend: “Hoe zorg ik ervoor dat ik wel geloofwaardig overkom?”. Deze vraag sluit mooi aan bij een van de vooronderstellingen van NLP: ‘Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen communicatie en daardoor voor de respons die je van de ander krijgt’

Mensen communiceren zowel bewust als onbewust. Tijdens belangrijke gesprekken, presentaties of trainingen worden de woorden vaak heel bewust gekozen. Tegelijkertijd gebeurt er op onbewust niveau nog veel meer.

Professor Albert Mehrabian concludeerde op basis van onderzoek dat de geloofwaardigheid van wat we communiceren wordt bepaald door: woorden (7%), tonaliteit (38%) en fysiologie (55%). Woorden zijn in communicatie heel belangrijk, omdat ze richting geven aan communicatie. Om geloofwaardig over te komen is het van belang dat onze tonaliteit en fysiologie aansluiten bij wat we zeggen.

Effectief communiceren vraagt om non-verbale communicatie die onze boodschap ondersteunt. Iemand die al zijn persoonlijke thema’s en beperkende overtuigingen heeft verwerkt, zal 100% congruent overkomen. En wat nou als je nog niet zover bent? Dan kun je effectieve non-verbale communicatie trainen als vaardigheid. Over de hele wereld blijkt non-verbale communicatie voor een belangrijk deel hetzelfde te zijn. Het is dus heel goed mogelijk om de belangrijkste non-verbale technieken als nieuw gedrag te oefenen. Totdat je ze als vaardigheid eigen hebt gemaakt. Zo krijg je de respons die je wilt bereiken. Succes verzekerd!

Heb je weleens in een vliegtuig gezeten waarin mensen aan het slapen waren? Of heb je reizigers in een bus of trein weleens zien slapen? Sommige mensen slapen met hun mond open en anderen met hun mond dicht. Check voor jezelf eens welke van deze twee categorieën op jou de meest intelligente indruk maken. Als je het je niet meer kunt herinneren dan is het een mooie tip om daar de komende tijd eens op te letten. Of kijk eens naar onderstaande foto’s van oud-president Obama.
          

Onderzoek wijst uit dat als iemand is uitgesproken en hij houdt daarna zijn mond open de boodschap minder geloofwaardig overkomt dan wanneer iemand zijn mond dichtdoet, nadat hij is uitgesproken. De mond een heel klein beetje open zodat je een klein stukje van de tanden kunt zien komt ook nog intelligent over. Vooral bij een vol gezicht en wat vollere lippen.